BlogBørn & Familie

Ishøj Teater, Hvor ærten?

Masser af god energi og spænding – for de mindste og deres voksne.

Ishøj Teater er ved at blive ombygget, derfor er teatersalen rykket til Ishøj Kulturskole, som ligger i gå afstand fra Ishøj station. I et skønt område med grønne arealer og bænke, finder min 8-årige datter Viola og jeg hurtigt kulturskolen. Udenfor salen er et lille venterum, med et bordfodboldbord, der skaber glæde hos den nyankommne børnehave. For det er jo lidt svært at vente…

Vi bliver ført ind i salen. Også her er der god plads, både til børnehaven, klapvogne, bedsteforældre med børnebørn – og kørestole, hvis du er i sådan én. Det er jeg.

De to skuespillere Mette Omann Hansen og Emil Bodenhoff-Larsen byder velkommen – og så går stykket ellers i gang. Min datter har valgt at sidde på balkonen, for at få det bedste overblik. Børnehaven sidder tættest på scenen, og kan derfor blive suget helt ind i forestillingen.

Hæsblæsende tempo
Med en energi, der får selv den hurtigste sprinter til at svede, giver de to skuespillere alt hvad de har på scenen. De spiller alle roller selv, og de hurtige kostume- og scenografiskift virker super godt.

Skuespillerne formår at får børnene helt med i handlingen, især i scenen hvor skurken gemmer sig for vores hovedperson Trine. ”HAN ER DER!” bliver der skreget og peget, mens børnene kæmper for at sidde stille. Skuespillet bliver krydret med iørefaldende sange, der efterfølgende kan købes på en CD, hvis man vil have den med hjem og lytte til.

Jeg vil ha´en Tesla
Historien handler om to meget gode venner, der elsker at lege sammen. Drengen Carl skal dog på en HEL uges ferie, og det har pigen Trine det svært med. Hvad hvis han nu glemmer hende? Måske kan de nå at blive gift inden?
”Ikke tale om” siger Carl. For han skal giftes med en rigtig og rig prinsesse, der kan give ham en Tesla.

Nu må Trine gå så grueligt meget igennem og tilsidesætte sine egne følelser for at hjælpe med at finde en rig prinsesse til Carl. Med eventyret om ´”Prinsessen på ærten” begynder hendes rejse.
”Hvor blev den egentlig af – den ært”? For uden den kan hun jo ikke finde en ægte prinsesse til Carl.

Masser af sjove karakterer
Vi møder både en læspende prinsesse, en lidt småtosset museumsmand, en ivrig politibetjent – og selvfølgelig en listig tyv. Kostumer bliver skiftet og senen drejet rundt, så et nyt univers udformer sig. Det er virkelig spændende, og handlingen fanger store som små. Da Carl endelig vender tilbage fra ferien, har Trine faktisk fundet ærten – som måske kan lede Carl til prinsessen og Teslaen.

Er venner er vigtigere end penge?
Men Carl kigger ned på den sten, som han har hængende om halsen. En sten, som han fik at Trine før rejsen, så han ikke skulle glemme hende. Han bliver enig med sig selv om, at både prinsessen og Teslaen ikke er vigtigere end et rigtigt godt venskab.

Og med denne fine slutning, siger skuespillerne tak for i dag. Børnehaven sætter sig ind i et lokale og spiser den medbragte frokost, før turen går hjemad.

Hvor ærten? Er en super velspillet forestilling målrettet de mindste. Men handlingen får helt sikkert også de voksnes fantasi til at blomstre. Så book din billet og nyd den gode oplevelse. Måske bliver du også bekræftet i, at et venskab er vigtigere end penge?

Da vi kommer hjem, sætter min 8-årige datter straks CD´en i maskinen – og den har kørt på repeat lige siden.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!