BlogBørn & Familie

Ishøj Teater på Kulturium Musikteater, Sokke-Nissen

Sjovt juleteater – velegnet for institutioner, skoler og spejdergrupper

Det er nemt at komme dertil, du tager bare toget til Ishøj station, så ligger teatret 2 minutters gang derfra inde i Ishøj Centret. Institutioner kan blive hentet udenfor centret, og fulgt hele vejen ind til teatret af de søde medarbejdere. Selve Ishøj Teater er under ombygning, derfor foregår teaterstykket på Kulturium Musikteater inde i Ishøj Centret.

Salen er stor, og der er gode siddepladser, hvor alle kan se. Scenografien er flot og spændende. Nu begynder stykket!

Jeg har taget min 8-årige datter Viola med i teatret. Sammen nyder vi en hyggedag, som allerede starter godt.

Den enlige sok
På scenen kommer pigen Soffi, som er sammen med sin mor og far. De skændes lidt, for Soffis mor er ved at komme for sent på arbejde, hun kan nemlig ikke finde sin sok. Det fænomen kender vi nok alle, for hvor bliver den anden sok altid af? Min datter har i hvert fald mange enlige sokker, der kun venter på at den anden sok dukker op – men det sker aldrig.

Når du har set teaterstykket, er du helt klart blevet klogere på, hvor de manglende sokker kan være. Måske har I også haft besøg af en fræk sokkenisse?

Der er masser af sjove scener. Børnene hyler af grin, når faderen kommer til at slå en prut, eller Sokke-Nissen bøvser, fordi han uheldigvis er havnet i vaskemaskinen, og har slugt sæbe.

Tror du på nisser?
Da Soffi finder ud af,  hvor hendes sokker forsvinder hen, bliver hun først lidt sur på Sokke-Nissen. For forældre tror , at det er hende, der stjæler sokkerne. Men de to ender med at blive rigtig gode venner.  Sammen løser de mysteriet om Sokke-Nissens mor, Luffe-Nissen (I kan næsten regne ud hvad hun stjæler), som på mystisk vis, har været forsvundet i næsten 100 år.

Stykket er fyldt med jul, og familiehyggen bliver heldigvis reddet til sidst, så det kan blive jul igen.

Sokker støtter Røde Kors
Efter stykket får børnene en lille sok med hjem. Sokkerne er et symbol på Røde Kors store arbejde for ensomme og værdigt trængende familier. Sokkerne er strikket af de frivillige “Nørklerne”, som strikker forskellige ting heriblandt sokker, som sælges på julemarkeder eller lignende. Overskuddet går til Røde Kors.

Du kan støtte Røde Kors julehjælp via Mobilpay på 615004, så hjælper du en familie med at få en bedre jul.

Tilgængelighed
Kommer du i kørestol som jeg. kan du køre direkte ind fra Ishøj Centret og ind i teatret. Indenfor er der god plads og et fint handicaptoilet. Der er elevator ned til salen, hvor du kan sidde lige foran scenen i din kørestol. Det er desværre ikke muligt at sidde lige ved siden af din ledsager.

Vil du – som min datter og jeg – have en rigtig hyggelig oplevelse, så tag toget til Ishøj station og nyd en time i selskab med Sokke-Nissen. Så kan du jo lige klare juleshoppingen ved samme lejlighed.

Er du en institution, så er det bare med at få booket nogle billetter, ungerne vil elske det!

Rigtig glædelig jul.

Sponsoreret af Teaterbilletter

 

 

 

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!