PodcastUnge & Voksne

Teaser: Fra regnormenes liv

Lyt til Folketeatrets podcast om forestillingen FRA REGNORMENES LIV.

Folketeatret fører dig ind i en fortælling om at høre til. Om at blive set som man gerne vil ses og om at vælge kærligheden.

Med scener fra forestillingen hører du hvordan de store guldalderkunstnere H.C. Andersen og Johanne Louise Heiberg, hver især kæmper med en fortid de prøver at lægge bag sig, men som indhenter dem og nær tager livet af dem. Flettet ind i deres fortælling, hører du den unge digter Elias. En ung mand i København, som i dag kæmper med mange af de samme dæmoner. Det sammen mørke. Parallelt forsøger de hver især at spille livets rigtigt og slippe fri fra fortidens skygger.

EPISODE 1 – Betonjungle og klædefabrik
I guldalderens højborg, familien Heibergs stue, sidder Johanne og skriver om sin fortid. Om regnorme, hun gravede op fra den mørke jord. H.C. Andersen har besøgt kongen – det gik
ikke som forventet. Hører han overhovedet til i de kredse? Elias husker hans barndom i Gellupparken, hvor han flygter væk i bøgerne. Men hvad flygter han egentlig fra?

EPISODE 2 – Amor omnia vincit
Andersen vil holde en tale om kærligheden, der overvinder alt. Elias venter på at blive forelsket. Men hvor meget skal man finde sig i for kærlighedens skyld? Johanne forsøger at
vise Andersen kærlighedens sande ansigt.

EPISODE 3 – Døde stjerner
Elias er kommet til København – mulighedernes by! Alligevel har han stadig lyst til at flygte. Andersen og Johanne diskuterer spillets regler – hvordan man vinder, når man er født som sumpplante. Johan Ludvig Heiberg ser på døde stjerner.

MEDVIRKENDE
H.C. Andersen: Ole Lemmeke
Johanne Luise Heiberg: Ellen Hillingsø
Johan Ludvig Heiberg: Preben Kristensen
Kvinden: Lisbet Lundquist
Foto: Gudmund Thai