BlogUnge & Voksne

Teater Hund & Co., Tam, Tyk, Tatoveret

Poetisk forestilling om vores kroppe.

Teater Hund & Co. har bygget Teater Får 302s lille teatersal i Toldbogade tilbage til den oprindelige toværelses. Heroppe i lejligheden over teaterfoyeren kommer vi meget tæt på en række mennesker der har drastiske erfaringer med deres egen krop.

En vandreforestilling tænker du ved læsning af programmet. Hvor skal vi vandre hen? Rundt om Nyhavn? Nej vi skal på ‘sightseeing’, op ad hønsestien til lejligheden. Vi bliver delt i tre hold á ca. otte, for vi skal ind i alle lejlighedens rum. Det er intenst, men bare rolig; de fem skuespillere udviser stor empati og tager virkelig hensyn til deres publikum.

En krop du møder er også et menneske
Hvem har fortalt dig at fyren med de tatoverede arme og horn i panden er farlig? At pigen med det smukke ansigt og velformede krop er lykkelig? At bodybuilderen har lavt selvværd? Og hvordan kan du dømme den stærkt overvægtige pige som usund, doven og ligeglad med sit udseende.

I selskab med kunstnerkollektivet Lux, Lux, Lux får du fortalt historierne om kroppene, deres navne, deres kampe, afsavn og deres drømme.

Mit navn er Bror
Skuespillerne Karin Bang Heinemeier, Dya Hauch, Anne Vester Høyer, Wahid Sui Mahmoud, Thomas Bentin præsenterer sig alle i starten som kroppen Bror. Han er tatoveret, har horn i panden, kan godt lide at blive kigget på, men man skal ikke røre ham uden at få lov. Herefter starter vandreforestillingen hvor skuespillerne uden omklædning bliver til ‘kroppen’ der fortæller sin historie.

Poetisk med lidt danseforestilling
Forestillingen glider roligt afsted, vi møder efterhånden 7-8 meget forskellige kroppe. Skiftet mellem lejlighedens rum og værelser virker meget naturligt. Flere steder har kroppen to stemmer på en gang og i soveværelset bliver det til en fin lille danseforestilling.

Selv om livet set udefra til tider kan virke trist er der i ‘Tam, Tyk, Tatoveret’ altid et lille lys i mørket.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.