BlogBørn & Familie

Teater Hund, Hvor svært kan det være?

En rigtig god oplevelse og fem (ud af fem) stjerne fra Viola på 6 år!

Min 6-årige datter Viola havde iført sig det fineste (udklædnings)tøj – en flamingokjole og høje Elsa-støvler (fra Disney-filmen Frost), for vi skulle jo i teatret!

Hunden med i teatret
– Og hvor var det egentlig bare en fed følelse, da vi sammen gik hen mod teatret, og fik øje på skiltet, hvor der stod ”Teater Hund”.
”Der er det, mor”! sagde Viola fuld af begejstring. For med hånden på hjertet, så er det bare lidt federe at gå i teatret end f.eks. i biografen.

Da vi træder ind i den lille foyer, bliver Violas flotte kjole hurtigt bemærket at de ansatte på Teater Hund. Viola hiver straks den medbragte paillettaske frem og viser, at hun selvfølgelig også lige har taget en tøjhund med – for teatret hed jo Teater Hund!

Så er vi klar! Og Teater Hund leverer varen
Vi kommer ind i den hyggelige teatersal og forestillingen starter! De tre skuespillere: Mathilde Eusebius, Theresa Lange Olesen og Therese Glahn spiller ”sig selv”.

Forestillingen handler om tre piger, der skal finde ud af at lege sammen, selv om de er vidt forskellige.

Therese Glahns karakter er den lidt tilbagetrukne type, der helst vil lege for sig selv og have ro omkring sig. Theresas karakter har svært ved at beslutte sig og Mathildes s karakter er en type, der meget gerne vil vælges af de andre.

Forestillingen er en rigtig Teater Hund forestilling. Den tager nemlig udgangspunkt i en væsentlig problematik, belyser den, og giver brugbare løsninger.

For hvordan finder man ud af at lege godt sammen, hvis man alle sammen vil noget forskelligt?

Du får helt sikkert grinet en masse!
Forestillingens scenografi er bygget op som en sportshal med mange virkemidler. Der er et løbebånd, en drejescene, flot lys og minsandten om der ikke også er et tårn, der bliver tryllet om til en “spørgekasse”.

Udstyret med en trækfløjte – i bedste Klaus Hagen Petersen stil – bliver Therese til en børneudgave af Trine Bryld, hvor hun svarer på livets svære udfordringer, når hun modtager spørgsmål fra Therese, Theresa og Mathilde, der har det svært med nogle ting.

Men som ekspertens slutsang lyder ”Hvor svært kan det være”? Så ender de tre piger nok med at finde ud af det hele alligevel.

Giver dig noget at tale med dit barn om
Forestillingen er virkelig velspillet og Theresas rolle er kanon sjov, hun laver de sjoveste bevægelser og udtryk, så salen skraldgriner. Mathilde har en solosang, hvor hun gir den max gas på sangscenen. Og Therese har fundet en rigtig god ekspertkarakter, som et mix af Klaus Hagen og Tine Bryld.

Emnet er jo brandvarmt, for hvem er ikke bange for at skille sig ud –og være udenfor i skolen, når der skal laves legegrupper i frikvarteret?

På hjemvejen kan Viola selvfølgelig allerede huske sangen, og sidder i Metroen iført flamingokjole og skråler ”Hvor svært kan det vær´”!

Og ja, hvor svært kan det egentlig være? I skal da bare ind og se forestillingen!

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!