BlogBørn & Familie

Teater Hund, Tro, Håb & Magi?

Jeg elsker at se forestillinger fra Teater Hund. Så VED jeg bare, at jeg går glad ud efter forestillingen – endda med en lille tanke i lommen.

Ved Teater Hunds forestillinger kommer du nemlig altid med et lille twist af en tanke, som du er nødt til at tænker over, hvad enten du er barn eller voksen.

SE OGSÅ: “Tro, Håb og Magi? på Krudttønden”

Praktisk og hyggeligt med plads til barnevogn og kørestol
I Krudttønden på Østerbros foyer, hvor Teater Hund holder til, bliver vi mødt af smilende ansigter, så vi hurtigt føler os hjemme. Vi køber snacks og forfriskninger i baren før forestillingen, hvor vi også kan sidde sidde ned og hygge os og ‘lande’ sammen inden forestillingen. Der er fin plads til klapvogne, som du nemt kan medtage helt ind i foyeren. Er du i kørestol, som jeg er, er det virkelig nemt at komme ind. Der er en rampe direkte ind til foyeren og derefter nem adgang til teatersalen. Der er specielle handicappladser lige foran scenen. Du skal bare huske at oplyse, at du er i kørestol, når du booker billet. Der er to handicapparkeringspladser lige udenfor døren og ellers er Metroen tæt på.

Hvad skal man tro på?
Inde i teatersalen er scenografien er  simpel, men stilren og omskiftelig. Forestillingens tre hovedpersoner kommer på scenen – og så går forestillingen i gang. Første scene i forestillingen er et quizshow, hvor den ene af skuespillerne Jesper, kan svare på alt. Eller kan han?
Hvad er 456×386?
Det er 176.016 svarer han. RIGTIGT.

Hvor langt er der til månen? 384.400 km. RIGTIGT.

Alle spørgsmål bliver svaret korrekt, indtil  en barnestemme spørger: ”Hvad skal man tro på”? Quizmasteren går helt i sort. For hvad skal man egentlig tro på? Der findes nok ikke ét men mange rigtige svar til det spørgsmål. Den ene skuespiller, Mathilde,  tror på, ”at tro kan flytte bjerge”. Det kommer der en ret sjov scene ud af. For kan man flytte et bjerg, hvis man bare tror nok på det? Den anden skuespiller, Malik, tror på Gud, mens hans storebror tror på Buddha.

Lille scene, mange virkemidler
Handlingen udspilles mens scenografien skifter fra skov til motorvej til… ja, en popscene, hvor du får mulighed for at være med til en intimkoncert og blive blæst igennem af en vindmaskine. Selvom scenen er lille, formår de mange virkemidler at forvandle setuppet mange gange i løbet af forestillingen.

Teaterstykket giver bestemt stof til eftertanke. Og som altid med Teater Hunds forestillinger er der masser af emner,du kan tale med dit barn om bagefter.

Så tag du trygt dit barn, børn eller børnebørn med i hånden og nyd en hyggelig time på Teater Hund. På hjul eller gåben.

Rigtig god tur.

 

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!