BlogUnge & Voksne

Mungo Park, Velkommen til Pandora

En ganske særlig oplevelse, som kan sætte farver på selv den kedeligste grå dag.

Hvis du vil se noget virkelig sjovt, altså sjovt på den der helt oprigtige måde, hvor man efterfølgende har ondt i mavemusklerne af at have grint så meget, så skal du ind og se Velkommen til Pandora.

Forestillingen er af skuespiller Emma Sehested Høeg og instruktør Jennifer Vedsted Christiansen, og det er en af de skarpeste og mest formfuldendte forestillinger, jeg hidtil har set. Det er en af dem, man ville ønske skulle spille længe, så flere kunne få glæde af den, og dens popularitet afspejler sig da også i de mange ekstra-forestillinger.

Emma Sehested Høeg er sådan en skuespiller, der er meget svær at fjerne øjnene fra. Da vi træder ind i rummet, sidder hun i et hjørne af scenen ved et keyboard og bjæffer lidt ind i mikrofonen, mens hun forsøger at kigge os alle sammen flirtende i øjnene, mens vi indtager vores pladser. Vi er kommet for at se på hende, og det er præcis med denne konstatering, hun syngende begynder sin vanvids-cabaret, hvor forfængeligheden er pakket langt væk til fordel for frie følelser og uhæmmede udbrud.

Forestillingen er pisse ligeglad med den gode stemning, og det er vanvittigt sjovt. Vi griner ikke bare enkelte gange af et par jokes, der landede nogenlunde, nej, vi skraldgriner fra ende til anden. Det er totalt gak, men vi er på Emmas hold hele vejen igennem, og publikum vil hende og forestillingen. Emma har en helt særlig evne til at skifte mellem det overdrevet skabet og nuancerede naturlige, og det gør hende til en yderst dragende spiller at kigge på. Vi er fanget af hendes intensitet, og hun kan få os til nærmest hvad som helst i den time, forestillingen varer. Tempoet er tårnhøjt, og vi bliver konstant overrasket af de drejninger, forestillingen tager. Man keder sig med andre ord ikke på noget tidspunkt.

Hvis ikke disse to kvinder bliver til noget stort, så ved vi ikke, hvem der skulle. Velkommen til Pandora  er en ganske særlig oplevelse, som kan sætte farver på selv den kedeligste grå dag.
Hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at få fingrene i en af de sidste billetter.

Af Line Kirsten Nikolajsen, Den 4. Væg
Laver til dagligt en masse forskelligt mediearbejde og er i virkeligheden et eller andet sted også i gang med en kandidatgrad i Film- og Medievidenskab. Teater og skuespil har dog en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg vil nok altid have en 13 årig lille pige inden i, som vil blive ved med at drømme om at blive stor skuespillerinde. Der er i min verden intet så forførende som teater, og jeg lader mig ofte rive med og blive helt opslugt. For mig er teatret den mest fantastiske form for pause fra den hurtige verden uden for. Jeg er ret pjattet med poesi i teaterform, som er et af de mest oprigtige pusterum med plads til eftertænksomhed, jeg kender til. Desuden er min teatersuperhelt lige nu Elisa Kragerup!