BlogUnge & Voksne

Teatergrad, The BeatRoots

Det swinger fedt fra første nummer.

Velkommen i forsamlingshuset. Stedet hvor vi mødes og fester. Danser og drikker. På scenen står to brødre med deres koner. De er resterne af THE BEATROOTS. Countrybandet, der tidligere havde Mama Nellie som familiens samlende midtpunkt, og som den karismatiske frontfigur for bandet. Hun er nu død, og næste generation skal forsøge at løfte arven og forløse deres egne drømme og ambitioner.

Det swinger fedt fra første nummer. Og der spares hverken på countrymusikkens melankolske dybde eller banale overflade. Rolf Hansen har ladet skægget stå og spiller den alvorlige storebror. Følsom og idealistisk økohippie. Han synger fantastisk med en dyb og lækker countrysound. Og spiller i øvrigt en imponerende habil banjo. Jacob Teglgaard derimod er den glade, kække og øretæveindbydende lillebror på guitar. Han synger knap så godt, men forfører publikum med sine sjove anekdoter og flirtende direkte stil. Marie Louise von Bülow og Christine Worre Kann spiller kæresterne. Søs og Chrisser. Kontrabas og ukulele. To seje countrychicks, der synger fantastisk sammen og hver for sig. Og holder bandet på sporet, når brødrene leger hanekamp i kulissen.

Forestillingen spiller forskellige steder i København og tager i april på en mindre turné i hele landet. Den aften vi var i teatret, var det i Råhuset på Vesterbro. Et fedt lille sted, der dannede den perfekte ramme om den intime countrykoncert i Sir Le Grands enkle og flotte scenografi. Der arbejdes målrettet på, at publikum føler et fælleskab med “call of responce”, linedance og kædedans. Og det lykkes til fulde, selvom jeg hader den slags publikumsinddragelse. Det giver en fantastisk god stemning i salen.

Countrykomedien THE BEATROOTS er en lille skøn og skæv bastard, der mod slutningen viser bidske tænder, når fællesskabet udfordres af individets voksende fokus på egne og mere egoistiske dagsordener. Under den dejligt swingende musik bygges en indædt konflikt op imellem brødrene, der overraskende ender som en skarp politisk kommentar til verdens globale udvikling. Røvballecountryhyggen sparker effektivt røv!

KØB BILLERT

Af KOP kultur
Knud Overgaard Pedersen. Teateranmelder og kulturblogger på Facebookbloggen KOP kultur. Jeg har en særlig kærlighed til skuespillet, men nyder også musicals, ballet og moderne dans. Er exam.art. i dramaturgi og til dagligt administrativ medarbejder på Nationalmuseet, så der er dømt kultur fra morgen til aften hele året rundt.