BlogBørn & Familie

Teatret Zeppelin: Mio, min Mio

Drømmer du, at din far konge i et fortryllet land – og elsker du Harry Potter og Ringenes Herre? Så skal du og din familie se ‘Mio, min Mio’ på Teatret Zeppelin på Vesterbro.

En magisk verden
Da vi kommer ind og sidder og venter i mørket, bliver der allerede leget med lys og lyd. En stor cirkel tårner sig op på scenen, og hvem vi senere finder ud af er drengen Bo, titter indimellem frem i cirklens mørke.

SE OGSÅ: “Tag med til produktionen af ‘Mio, min Mio”

I løbet af forestillingen imponerer scenografien mere og mere. Cirklen bliver ændret til et magisk univers fyldt med lys, røgmaskiner og stroboskoplys. Skuespillerne svinger sig rundt som cirkusartister, som var det det nemmeste i verden. En næsten levende hest dukke op, og får også sin plads i historien.

Bo finder sin rigtige far
Astrid Lindgren skrev børnebogen ‘Mio, min Mio’ i 50´erne, men historien er bestemt ikke blevet forældet. Mange af nutidens unge kæmper stadigvæk med ensomhed og følelsen af ikke at slå til.

Hovedpersonen Bo er en ensom og forældreløs dreng, der ved magiens hjælp rejser til et fortryllet land langt langt væk. Her slipper han væk fra den triste hverdag hos de knapt så søde plejeforældre.

Bo finder ud af, at hans rigtige far er konge i landet og han får navnet “Prins Mio”. Kongen giver Mio hesten Miramis, der skal fører ham og hans bedste ven Jum-Jum rundt i kongeriget.

Historien minder om Ringenes Herre
Men ak, heller ikke i et fortryllet land, varer lykken ved. Den onde ridder Kato har kidnappet børnene fra nabobyen, og dem får Mio til opgave at befri.

Rejsen er lang og til tider lidt for uhyggelig for min 5-årige datter, så det er en god idé at respektere aldersgrænsen på 7 år. Dog sidder min store datter på 10 år helt opslugt i mørket, og elsker feerne, det forheksede kongerige og de mærkelige skabninger. Hun er også helt vild med bøgerne om Harry Potter, som minder en del om drengen Bo.

Superflot forestilling
Selv kan jeg ikke lade være med at tænke på handlingen, om det onde der skal udslettes, samt et magisk sværd og en usynlighedskappe. Historien minder en del om Tolkiens “Ringenes Herre”, som blev skrevet stort set i samme periode som bogen ‘Mio, min Mio’, som er fra 1954.

Alt i alt spiller skuespillerne godt, handlingen fænger og scenografien, lys, lyd og kostumer er super flot lavet. Derfor skal du tage din familie i hånden og nyde en oplevelse i magiens univers.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!