BlogBørn & Familie

Zangenbergs Teater, God jul, Cirkeline

Det er godt gået at Hanne Hastrups Cirkeline kan spænde over tre generationer. Historien er enkel og sangene hitter endnu.

Mette Alvang  er en supersød Cirkeline. Anne Blomsgård og Christian Bergman er som musene Frederik og Ingolf ret gode til at drille hinanden og Katten! Forestillingen er på flere måder en overraskelse.

Teaterspot er faktisk gået på juleferie efter et travlt efterår, men hov – lidt for tidligt – der mangler jo Cirkelineforestillingen. Derfor får Frida på 4 år, mormor Tove og morfar Gunnar til opgave at snakke teater efter forestillingen ‘God jul, Cirkeline’ på Zangenbergs Teater.

Frida blev ikke bange, for hun er fire år!
“Jeg sad helt oppe i toppen sammen med mormor og morfar,” siger Frida som var meget optaget af den ‘farlige kat’ der pludselig sneg sig ind på scenen og skræmte den yngste lille purk i salen. Det er vigtig at man overholder aldersgrænserne for børn i teatret, her fra 3 år – men – indskyder mormor Tove: “Kultur er meget mere vigtigt! Det gælder om at få børnene med ind i teatret fra de er ganske små. Her får de appetit på teater, så kommer der gerne en pause som teenagere, indtil de som voksne igen bliver ivrige teatergængere. Teater er godt til at udvikle vores fantasi og det er helt anderledes end i biografen, for i teatret kan vi voksne tæt følge vores børns oplevelse.”

Gunnar og Tove er vilde med teater
“Ja og jeg bruger bare Frida som undskyldning for at komme i teater!!” siger Gunnar med et stort glimt i øjet. Scenografien i børneteatrene er så fin, for der er jo ikke meget oppe på den scene.” Gunnar er imponeret af de små ting som de tre skuespillere fra Teater Next kan udnytte til at skifte fra Cirkelines hus og ud i den store skov: “Tryllescenen med æblet er genial, ikke også Frida? Den skal vi vise til din mor i aften.”

Cirkeline blev født i 1969
Det er godt gået at Hanne Hastrups Cirkeline kan spænde over tre generationer. Historien er enkel og sangene hitter endnu. Der skal findes på julegaver, laves risengrød til skovnisserne og pyntes juletræ. Men der mangler noget, stjernen i toppen af træet. Og så må de tre venner en tur ud i skoven, hvor Anne Blomsgård i rolle som musen Ingolf næsten ikke kan lade være med at spise nissernes risengrød. “Nej nej nej, Ingolf!” råber alle børnene med fryd – de voksne kigger ned på deres barn og tænker: “Skønt, lad os få meget mere af det.”

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.