BlogBørn & Familie

ZeBU, 24 Hemmeligheder

”Det sjoveste rum var altså der, hvor man kunne komme ind i Else-pelses mave”.

Sådan lød det fra min 8-årige datter Viola. Sammen med storesøster Vigga på 14 år var vi taget til Teater ZeBU, der er beliggende på Amager.

Masser af oplevelser
24 Hemmeligheder er ikke en teaterforestilling, men et oplevelsesunivers med 24 rum, som du kan besøge. Hvert rum er designet af forskellige kunstnere, og alle rummene er helt specielle og unikke.

Du kan bl.a. besøge et sneunivers, H.C. Andersens eventyr, kaste penge i en ønskebrønd, sejle på de syv have og klippe din egen madpakke til sejlturen. Der er nok af oplevelser. Du booker din billet til et angivet tidspunkt, så der er aldrig for mange besøgende på samme tid. Det betyder, at du kan gå rundt og se på alle de fine rum i dit eget tempo, hvilket er enormt rart.

Der er masser af plads til at nyde de flotte og spændende installationer, der dækker over både lys, lyd og flotte scenografiske oplevelser. Ét af højdepunkterne for mine børn var den store mave, der indeholdt en masse røde pølser. Maven var så stor, at børnene kunne kravle ind i den og gemme sig. Maven tilhørte selvfølgelig Else, der i Halfdan Rasmussens digt spiser så mange pølser, at hun sprækker!

Hyg dig i krearummet
I et andet rum kan du blive sømand for en dag. Du kan iføre dig matroshat og lytte til sømandsviser, mens du kan kreere din egen skibsmenu. Maden er ikke ægte, men legemad trykt på karton. Her kan du klippe klistre og hygge dig. De mange frivillige står til rådighed, hvis du har spørgsmål, eller har brug for hjælp.

De fleste rum befinder sig indendørs, både på Teater ZeBU og i Børnekulturhuset, der er beliggende lige ved siden af. Men trænger du til lidt luft, kan du skyde til måls efter nogle juleklokker, der er placeret udendørs på en bakke. Kuglerne du kaster med, er selvfølgelig lavet som snebolde.

Alt i alt havde vi en rigtig hyggelig eftermiddag, og vi blev selv inspireret af de mange idéer. 24 Hemmeligheder er virkelig et besøg værd, og der er noget at kigge på for alle aldre.

Nyd en æbleskive og et glas gløgg
Har du brug for at sidde og slappe lidt af efter alle oplevelserne, så har Teater ZeBU en rigtig hyggelig café. Her kan du købe æbleskiver, gløgg og andre drikkevarer. Husk kontanter eller Mobilepay, da caféen ikke modtager Dankort.

Tilgængelighed
Kommer du med det offentlige, så ligger Metrostationen Amagerbro ca. 800 meter væk. Metroen ligger lige ved siden af Amager Centret, så du kan nemt kombinere det med lidt juleshopping. Ellers findes der enkelte ledige p-pladser i området tæt ved teatret.

Ankommer du i kørestol som jeg, er der nem adgang til de fleste oplevelser. Det er nemt at komme ind på teatret og komme rundt og se de mange rum. Da de besøgende lukkes ind i hold, bliver der aldrig for trængt til at komme rundt. Når du besøger Børnekulturhuset, kører du bare lige over gården. I Kulturhuset findes en elevator, som én af de frivillige kan hjælpe dig med at finde. Der er kun ét par enkelte rum helt på toppen, hvor der ikke er adgang med kørestol. I foyeren findes et flot stort handicaptoilet. Så det er bare med at komme afsted, det er sjældent at se så handicapvenligt et sted.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!