Gå tilbage
BlogUnge & Voksne

Edison, Håbet er lysegrønt

På Edisons mindste scene, Siloen, sidder publikum meget tæt på; man kan næsten røre ved skuespillerne fra første række. Det er godt at sidde tæt på i teatret, men at være tæt på ulven i virkeligheden er ikke noget alle synes om!

Ulven er et rovdyr vi ikke kan tæmme, og den kan være farlig, den kan tage vores husdyr og måske endda vores børn. Historien om den uhyggelige ulv er meget gammel og vi har ikke haft den i vores natur meget længe. Men nu – nu er det blevet ulvetider!


Et godt tilbud

Fra Edisons rå betonfoyer træder vi ind i et travlt kontorlandskab med gråklædte bankassistenter bag computerskærmene. Lyset går ned og der kommer Henriette til møde med sin bankrådgiver. Henriette vil anmode om et banklån til at anskaffe sin egen ulv, en ide som den flinke dame i banken fraråder på det kraftigste. Men kunden får det jo som banken vil have det: et lån samt et specielt tilbud for guldkunder om en aften med gospel. Skuespilleren Andrea Vagn Jensen har på grund af sygdom fået tilbudt rollen i sidste øjeblik og hun klarer den med et enkelt ord fra suffløren.

Verner og Søren
To bevæbnede soldater/jægere i kamuflage ligger på lur, klar til at skyde på indvandrende ulve og også gerne på alle der tillader sådan en indvandring. Verner og Søren farer sammen ved den mindste lyd. Nerverne sidder uden på uniformen og ikke uden grund, for hvor er Verners datter Trille blevet af, har ulven spist hende?

Folk bliver syge
Martin har smerter og vil dø. Lægen kan ikke hjælpe og Martin opsøger en klinik i Schweiz. Bolette Lund opsøger psykologen Henrik uden tillid til hans evner som helbreder, og under konsultationen beder han hende om at tegne det første hun kommer i tanke om: En penis! Jeg tænkte det nok, udbryder Bolette, Me too! Ja mænd er nogle svin!

En digter er født

En sand kunstner behøver bare en enkelt impuls og vreden kan være god benzin på det bål som et bogforlag og en skare af fans tænder på. BoletteLund – i et ord tak! – er den nye ledestjerne vi trænger til i en kaotisk verden, hvor ulvene mylder ind over grænserne. Bolette lyver men hvem gør ikke det og hvis det nu kan tjene kunsten. Et oplag på 75.000 bøger og hendes tilhængere er parate til at dræbe.

Ulvene skal spærres inde
Forestillingen er et gæstespil af Mammutteatret og har en meget fin timing til virkeligheden. Socialdemokratiet. Konservative og Dansk Folkeparti forsøger sig i disse dage med et lovforslag til ophævning af ulvens fredning i Danmark. 

Manuskriptforfatterne Claus Flygare og Kasper Colling Nielsen fortæller med ‘Håbet er lysegrønt’, at ulvene kan forklæde sig som mennesker. Hvem er ven og hvem er fjende? Dette aspekt kommer til udtryk i forestillingen, hvor de fire skuespillere sammen med statisterne ustandseligt skifter mellem 20 roller.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.