Gå tilbage
BlogBørn & Familie

Østre Gasværk Teater: Storm over Ramasjang

Elsker du Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje næsten ligeså meget som dine børn? Så skal du klart købe en billet til ‘Storm over Ramasjang’. Du vil ikke blive skuffet.

Scenen er flot og magisk
Et goldt landskab viser sig, og lyseffekterne funkler i salen. Et jubelråb lyder, da Onkel Reje kommer ”sejlende” ind på scenen i sin lille jolle. Du er ikke et sekund i tvivl – det er nu, det hele begynder.

Onkel Reje er rejst fra Ramasjang øen, som han synes er blevet lidt kedelig. Han ankommer til en gold klippeø, hvor heksen Frk. Storm bor. Frk. Storm, som spilles af operasanger Andrea Pellegrini, lokker Onkel Reje til at gifte sig med hende. For så kan Onkel Reje blive øens konge.

Men hende Frk. Storm er vist ikke helt til at blive klog på, for ”hun kan godt nok blive sur og synge meget højt”. Siger min 5-årige datter Viola, der er med for at se forestillingen.

Øen bliver langsomt mere levende, da buskene viser sig at kunne danse. De springer rundt og danser, som kun buske kan…

Motor Mille og Hr. Skæg vil redde Onkel Reje
Endelig viser Motor Mille og Hr. Skæg sig i det fjerne. De er selvfølgelig kommet for at få Onkel Reje med hjem til Ramasjang Øen igen. Men det er vist ikke så nemt, da Onkel Reje er fast opsat på at blive gift og få fingrene i sin helt egen ø.

Og man må sige, at Onkel Reje har taget teten som Kurrekurredut konge af øen til sig. Han kommer på scenen iført et lyserødt outfit, der ville gøre selv ørkendronningen Priscilla mundlam.

Ungerne jubler, musik og dans fylder scenen og forestillingens “one man band” kapelmester Anders Ortman, når både at spille klaver, trommer, harmonika, fløjte og kazoo.

Motor Mille og Hr. Skæg gør alt hvad de kan for at tale Onkel Reje til fornuft – og de når da også lige at blive forhekset af Frk. Storm, inden forestillingen slutter.

En snert af Cirkus Summarum
Savnede du også årets Cirkus Summarum? Så fortvivl ej, for forestillingen er fyldt med cirkuskunstner. Både Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje når at blive hejst til vejrs, når heksen Frk. Storm, får et af sine vredesudbrud.

Om det lykkedes de to helte fra Ramasjang Øen at få Onkel Reje med hjem i sikkert behold vil jeg ikke afsløre. Men forestillingen er et sikkert hit blandt børn og barnlige sjæle, der elsker musik, dans og et godt grin.

Der kunne godt være lidt mere sang og dans efter min mening, når nu holdet tæller både en professionel artist (Mille Gori) aka Motor Mille og operasanger (Mikkel Lomborg) aka Hr. Skæg. Mads Geerts vil nok altid bare være ja, den elskelige og til tider grænseoverskridende… Onkel Reje.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!